Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Zerdeçallı Mercimek Çorbası

Zerdeçallı mercimek çorbası, sağlıklı ve lezzetli bir seçenektir. İşte bu çorbayı yapmak için kullanabileceğiniz basit bir tarif:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek (iyice yıkanmış)
  • 1 adet soğan (doğranmış)
  • 1 adet havuç (rendelenmiş veya doğranmış)
  • 1 adet patates (rendelenmiş veya doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı Torku Altınekin Ayçiçek yağı
  • 1 yemek kaşığı Torku Tereyağ
  • 2 yemek kaşığı Torku Un
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı toz biber (isteğe bağlı)
  • 8 su bardağı su veya sebze suyu/tavuk suyu
  • Tuz, karabiber
  • Limon dilimleri ve taze nane (servis için)

Yapılışı:

  1. Bir tencereye Torku Altınekin ayçiçek yağı  ve Torku tereyağını ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  2. 2 Yemek Kaşığı Torku Un ekleyin. Unun kokusu geçene kadar kavurun.
  3. Rendelenmiş veya doğranmış havuç ve patatesi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
  4. Yıkanmış mercimekleri tencereye ekleyin. Zerdeçal ve isteğe bağlı olarak toz biberi ekleyin. Karıştırarak birkaç dakika daha kavurun.
  5. 8 su bardağı su veya sebze suyu/tavuk suyu ekleyin. Karışım kaynamaya başladığında ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Mercimekler iyice yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  6. Çorba piştikten sonra tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  7. Çorbayı blender veya çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvama gelene kadar çekin.
  8. Servis yapmadan önce limon dilimleri ve taze nane ile süsleyebilirsiniz.
Zerdeçallı mercimek çorbası hazır! Afiyet olsun.