Fellah Köftesi

Malzemeler Sos için

2 su bardağı Torku köftelik bulgur
1,5 su bardağı sıcak su
1 yumurta
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Kızartmak için Torku Ayçiçek Yağı

1 çorba kaşığı biber salçası
3-4 diş sarımsak
3 çorba kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
5-6 çorba kaşığı su

Diğer malzemeler
6-7 çorba kaşığı Torku Yoğurt
Kıvırcık marul
Birkaç dal maydanoz ve arzuya göre kokteyl domates

Hazırlanışı
Bulguru bir kabın içine alıp kaynar suyu üzerine boşaltıp, kapağını örterek 10 dakika bekletin. Üzerine yumurtayı, unu, salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. Bulgur hamurundan bilye iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayın. Kızdırılmış sıvı yağda köfteleri birkaç partide kızartın ve delikli kepçe ile bir kaba alın.

Sos için
Küçük bir tavaya sıvı yağ alın ve dövülmüş sarımsakları bir iki dakika kavurun. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun sonrasında suyu ekleyin, bir taşım kaynatıp ateşten alın. Servis tabağına kıvırcık marul yapraklarını döşeyin ve orta kısmına yoğurt dökün. Üzerine fellah köftelerini ekleyip ardından üzerine sosunu gezdirin. Arzuya göre domates ve maydanozlarla süsleyin.

Emine Beder'den Fellah Köftesinin Lezzet Sırrı
Köfteleri hazırladıktan sonra haşlamak yerine direk kızartırsanız çok daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Ayrıca servis yaparken, önce yoğurdu tabağa alıp üzerine köfteleri ve ardından sosu ilave etmek, lezzetin kat kat artmasını sağlar. Bu basit adımları takip ederek enfes bir fellah köftesi hazırlayabilir ve misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz. Afiyet olsun!