Damak Çatlatan

Malzemeler Şerbeti için

125 gr Torku Tereyağı
1/2 (yarım) çay bardağı Torku Şeker
2 çorba kaşığı Torku Ayçiçek Yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı irmik
3,5 su bardağı un
4 çorba kaşığı Torku Banada

2,5 su bardağı Torku Şeker
3 su bardağı su

Diğer malzemeler
Sarı haşhaş tohumu
Ceviz

Süsleme için
Torku Banada

Kullanılan bardak ölçüsü: Klasik 200 mililitrelik su bardağı

Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak şekeri, suyu ve limon suyunu 10 dakika kaynatıp ateşten alarak soğutuyoruz.
Hamur yoğurma kabına yumurtayı kırıyoruz. Üzerine oda sıcaklığındaki Torku Tereyağını, şekeri, Torku Banada’yı ve Torku Ayçiçek yağını ekleyip krem haline gelene kadar yoğuruyoruz. Daha sonra irmik, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz.
Sarı haşhaş tohumunu bir kabın içine döküyoruz. Yuvarlak hamurun üzerine tohumların yapışması için kabımızı çalkalıyoruz.
Isıtılmış 180 derece fırında hamurlar çatlayana ve altı üstü hafifçe kızarana kadar pişirip fırından alıyoruz.
Soğuk şerbeti üzerlerine gezdiriyoruz.
Süslemek için tatlıların üzerine birer çay kaşığı Torku Banada koyup üzerlerine ceviz yapıştırıyoruz..

Emine Beder'den Damak Çatlatan Tatlısının Lezzet Sırrı
Damak Çatlatan tatlısının lezzet sırrı, tatlı hamuruna eklediğimiz Torku Banada'nın, kendi lezzetiyle hamurun kıvamını bozmadan çok güzel bir tat kazandırmasıdır. Afiyet olsun!