Pekmezli Un Helvası

Malzemeler

2 su bardağı un
1,5 su bardağı Torku Pekmez
100 gr Torku Tereyağı
1 küçük çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı
1,5 çay bardağı Torku Toz Şeker
1,5 su bardağı su

Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak, bir tencereye şeker ve suyu alıp 10 dakika kaynatalım. Bir tavaya Torku tereyağını alıp eritelim. Ardından Torku ayçiçek yağını da ekleyip una aktaralım. Sürekli karıştırarak unun kavrulup tahin rengi alması ve güzel bir koku yayması için kavuralım. Sonra Torku pekmezi ve sıcak şerbeti ekleyip sürekli karıştırarak şerbetini iyice çekene kadar pişirelim. Pişirdikten sonra 15 dakika demlendirip, dilediğimiz kalıpla veya çorba kaşığı ile şekil vererek servis tabağına alalım. Üzerini isteğimize göre süsleyip, ılık veya soğuk olarak servis yapalım..

Emine Beder’den Pekmezli Helvanın Lezzet Sırrı
Helva'ya ilave ettiğimiz Torku pekmez lezzeti ikiye katladı. Helvayı ılık ya da soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!