Lokumlu Kurabiye

Lokumlu Kurabiye

Hazırlanışı
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tereyağı, şeker, yumurta ve sütü hamur yoğurma kabına alıp mikserle çırpın. 2 bardak un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya başlayın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan kıvama gelinceye kadar yoğurun.

Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kâğıt serin. Hamurdan, cevizden küçük parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayıp ve yassıltarak açın. Ortasına bir adet lokum koyup uçlarını ortada birleştirin ve yine avucunuzda yuvarlayarak kapatın.

Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden ısınmış fırına verin. Hafif pembeleşene kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzerlerine pudra şeker serperek servis yapın.

Malzemeler

100 gr Torku Tereyağı
1 Su Bardağı Torku Pudra Şeker
1 Yumurta
Yarım Su Bardağı Torku Süt
Aldığı Kadar Un
Yarım Paket Kabartma Tozu
20 Adet Torku Sade Lokum