Köfteli Börek

Malzemeler Böreğin sosu için;

1 paket Torku İnegöl Köfte
2 adet yufka
3 çorba kaşığı Torku Ayçiçek Yağı (Köfteleri kızartmak için)

1 küçük çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 çay bardağı maden suyu veya soda
4 çorba kaşığı Torku Tahin

Hazırlanışı
Tavada 3 çorba kaşığı Torku ayçiçek yağı ile köfteleri arkalı önlü kızartın. Sosu için bir kabın içine maden suyu, Torku ayçiçek yağı, un, nişasta ve Torku tahini iyice karıştırın. Ardından 1 yufkayı yarıdan kesip üzerine fırça yardımıyla sosu sürün. Üzerine diğer yufkayı yerleştirip aynı şekilde sosu sürün. Yufkanın uzun kenarlarını hafifçe içe doğru katlayın ve yufkanın uzun kenarı boyunca köfteleri dizin. Yufkaları rulo yaparak sarın ve üzerine kalan sostan tekrar sürerek 3 santim aralıklarla kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece ısılı fırında böreklerin altı ve üstü kızarıp tel tel olana kadar pişirin.

Emine Beder’den Köfteli Böreğin Lezzet Sırrı
İçinde kullandığımız sos, yufkanın tel tel ve çıtır çıtır olmasına yardımcı oluyor. Ancak bu börekte, diğer yufka böreklerinde olduğu gibi, börekler pişer pişmez hemen fırından çıkarmalıyız. Çünkü fazladan fırında bekletildiğinde, fırının içindeki nem böreğin üzerine yağar ve börekler çıtırlığını ve kabarıklığını kaybederler. Afiyet olsun!