Damat Böreği

Malzemeler Sosu için Üzeri için

2 yufka
150 gr Torku Kavurma
Yarım çay bardağı Torku Ayçiçek Yağı

1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı Torku Yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı Torku Sirke
3 diş dövülmüş sarımsak
2 su bardağı su

55 Gr Torku Tereyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı
Kavurmayı küçük küpler halinde doğrayarak bir tavaya alalım ve kendi yağında birkaç dakika kavuralım.
Sos için bir kaba yumurta sarısını, yoğurdu, unu ve dövülmüş sarımsakları ekleyip çırparak karıştıralım. İçine 2,5 su bardağı suyu azar azar ve karıştırarak ekleyelim. Sosu ağır ateşte sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim. Tuz ve sirkeyi ekleyerek sosu ateşten alalım.
Bir yufkayı yarıdan keselim. Yufkayı dörde keserek 4 eşit üçgen elde edelim ve fırça yardımıyla üzerlerine sıvı yağ sürerek geniş kenarlarını kavurmayı paylaştıralım. Yufka parçalarını rulo yaparak sardıktan sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak bir şekil kazandıralım. En uç kenarı böreğin altına sıkıştıralım, diğer yufkaları da aynı şekilde önce yarıdan keserek hazırlayalım.
Yağlanmış fırın tepsisine börekleri dizelim ve ısıtılmış 180 derece fırında böreklerin altı ve üstü kızarık pembe renk alana kadar pişirelim.
Böreği fırından aldıktan sonra üzerine sosu gezdirelim. Küçük bir tavada tereyağını eritip kırmızı toz biber ekleyerek ateşten alalım. Böreklerin üzerine gezdirerek servis yapalım. Arzuya göre üzerini fıstıklarla süsleyebilirsiniz.

Emine Beder’den Damat Böreğinin Lezzet Sırrı
Börek için hazırladığımız sosun tuzunu baştan atarsanız, yoğurt kesilir. Bütün yoğurtlu çorbalarda ve soslarda tuz, ateşten almadan önce eklenir. Börekleri önceden hazırlayıp iftardan kısa bir süre önce pişirerek sosunu üzerine gezdirin. Tereyağını eritip toz kırmızı biberi ekledikten sonra ateşten alıp sosun üzerine gezdirin. Afiyet Olsun!