Çilekli Pasta

Çilekli Pasta

Pandispanyanın Hazırlanması: yumurtaların sarısı ve beyazı dikkatlice ayrılır yumurta akları mikserle çırpılır ve köpük gibi olmaya başlayınca şekerin yarım bardağı ve limon suyu ilave edilip kar gibi oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika çırpılır. Ayrı bir kapta yumurta sarıları kalan yarım bardak şeker ilave edilip mayonez rengini alana kadar çırpılır ve sıcak su ilave edilip 5 dakika daha çırpılır. Ve ikisi birbirine yavaşça yedirilir ve en son un, nişasta k. Tozu, vanilyası da ilave edilip spatula yardımıyla dikkatlice yedirilir ve yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.

Pandispanya için: İçi ve üzeri için :

4 Yumurta
1 su bardağı Torku Şeker
1 su bardağı un
yarım su bardağı nişasta
yarım çay kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı sıcak su

400 ml. Torku Süt
yarım su bardağı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı Torku Şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı Torku Tereyağı
1 paket vanilya

İç Krema: Dış krema;

200 ml süt kreması
yarım çay bardağı Torku Pudra Şekeri

500 gr. çilek
çikolata rendesi