Bulgur Yemeği

Bulgur Yemeği

Malzemeler:

  • 2 su bardağı Torku Çatalhöyük pilavlık bulgur
  • 1 su bardağı yeşil veya kırmızı mercimek (gece önceden ıslatılmış)
  • 1 adet büyük boy soğan (doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı Torku Altınekin ayçiçek yağı
  • 2 adet domates (rendelenmiş veya doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Tercihe bağlı olarak taze nane veya maydanoz (servis için)

Yapılışı:

  1. Gece önceden ıslattığınız mercimekleri süzün.
  2. Bir tencerede Torku Altınekin ayçiçek yağı ısıtın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  3. Rendelenmiş veya doğranmış domatesleri ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
  4. Domates salçası ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
  5. İçine yıkanmış ve süzülmüş Torku Çatalhöyük pilavlık bulgur’u ve mercimeği ilave edin.
  6. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  7. Sıcak suyu ekleyin, karışımı karıştırın ve kaynamaya bırakın.
  8. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve kapağı kapalı olarak bulgur ve mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
  9. Bulgur yemeğiniz hazır olduğunda üzerine taze nane veya maydanoz ekleyerek servis yapın.
Bu lezzetli Bulgur yemeği, pratik hazırlanışı ve doyurucu özelliği ile sofralarınıza lezzet katacaktır. Afiyet olsun!