Ayran Aşı Çorbası

Ayran Aşı Çorbası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı Torku yoğurt
  • 2 yemek kaşığı Torku un
  • 1 yemek kaşığı Torku tereyağı
  • 1 su bardağı Torku Çatalhöyük pilavlık bulgur
  • 6 su bardağı su veya tavuk suyu
  • Tuz

Yapılışı:

  1. Torku Unu tereyağı ile kavurun.
  2. Üzerine suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  3. Tork Torku Çatalhöyük ince pilavlık bulguru ekleyin ve bulgurlar şişene kadar pişirin.
  4. Ayrı bir kapta Torku yoğurdu çırpın, çorbaya ekleyin ve karıştırın.
  5. Tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatın.

 

Ayran Aşı Çorbası, Türk mutfağının geleneksel ve lezzetli çorba çeşitlerinden biridir. Bu çorba, özellikle yaz aylarında serinletici ve besleyici bir seçenek olarak tercih edilir. İçeriğinde yoğurt, un, su veya tavuk suyu, tereyağı ve bulgur bulunan Ayran Aşı Çorbası, hem pratik hazırlanışı hem de hafif lezzetiyle ön plana çıkar.