Cıngıllı Çorba

Malzemeler

8 Dilim Torku Macar Salamı
3 su bardağı Torku Süt
Yarım çay bardağı Torku Sıvı Yağ
75 gram Torku Tereyağı
1 orta boy patates
1 orta boy havuç
2 orta boy kapya biber
1 su bardağı haşlanmış bezelye
3 çorba kaşığı tepeleme un
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım demet dereotu

Hazırlanışı
Kapya biberleri önce çekirdeklerinden arındırın ve ardından yarıdan keserek küçük kareler halinde doğrayın. Havuçlar ile patatesleri, tavla zarı büyüklüğünde kesin. Salam dilimlerini de küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencereye 5 su bardağı sıcak su koyun ve içine doğranmış havuçları ekleyerek birkaç dakika kapaklı olarak haşlayın. Ardından patatesleri, kapya biberlerini, salamları ve bezelyeleri de tencereye ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu arada ayrı bir tencereye tereyağını alıp eritin sıvı yağ ekleyin unu ilave edip sürekli karıştırarak unun rengi değişmeyecek şekilde birkaç dakika karıştırın. Sonra sürekli karıştırmaya devam ederek sütü ekleyin bir iki dakika pişirip karıştırmaya devam ederek sebzelerin bulunduğu tencereye ekleyin tuzunu ayarlayın.
Çorbayı kaselere aldıktan sonra dereotu ile süsleyip servis yapın

Emine Beder’den Cıngıllı Çorbanın Lezzet Sırrı
Bu çorbada, alışılmışın dışında bir malzeme kullanıyoruz: Torku Macar Salamı. Salam, çorbaya sadece lezzet katmakla kalmıyor, aynı zamanda besin değerini de arttırıyor. Özellikle büyüme çağındaki çocuklar ve her yaştaki insanlar için bu çorbayı öneririm. Afiyet olsun!